Bootcamp als sport. Deze manier van sporten is er om ervoor te zorgen dat je spieren versterken. Deze methode wordt in teamverband uitgevoerd. Bij een bootcamp krijg je professionele begeleiding van een fitnessinstructeur. De bootcamp komt oorspronkelijk uit Amerika. De sport werd gebruikt door het Amerikaanse leger. De soldaten moesten in korte tijd goed getraind worden. Deze training zag erop uit om te kunnen overleven met de materialen waarvan je op dat moment in het bezit van bent. De bootcamp kwam in 1999 naar het Verenigd Koninkrijk. Vanaf dat moment werd de bootcamp populair in Europa. Zo is het ook populair in Nederland en kun je in verschillende steden terecht voor een bootcamp. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij bootcamp Utrecht.
Wat doe je tijdens een bootcamp?
Tijdens een bootcamp training ga je aan de slag met een groep mensen en ga je intensief sporten. Dit wordt onder begeleiding van een professional gedaan. De professional geeft de opdrachten aan de sporters. Voordat de bootcamp begint, wordt er een warming-up gedaan. Hierbij worden eerst rekoefeningen gedaan en wordt er hardgelopen. Na de warming-up worden er intervaltrainingen gedaan. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld opdrukken, planking, squatting en sit-ups. Aan het eind van de bootcamp wordt er samen met het team yoga gevolgd.
Voor wie is het bedoelt?
De bootcamp is in principe voor ieder persoon die ervoor wil zorgen dat de conditie verbeterd wordt, die fit en of sterk wil blijven of worden. Vaak worden er ook bootcamps voor jongeren gegeven. Dit is minder intensief uiteraard. Bij de bootcamp moet je er rekening mee houden dat je in een groepsverband zult gaan trainen en dat de training buiten plaatsvindt. Als je niet kunt samenwerken of het lastig vindt om samen te werken dan is bootcamp een goede uitdaging om te leren samenwerken. Voor een bootcamp kun je terecht bij verschillende sportscholen in verschillende steden. Een voorbeeld hiervan is een sportschool in Utrecht.
Meer verhalen
Welk ligbed voor mijn tuin?
Koolhydraten en uithoudingsvermogen: de rol van sportdranken
Effectieve methoden voor kit verwijderen