april 12, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Alles over bandenstellingen en palletstellingen

Een handige en eenvoudige manier om meer orde te krijgen in je magazijn, is door gebruik te maken van magazijnstellingen. Deze stellingen zijn speciaal ontworpen om spullen op een zo efficiënt mogelijke manier op te bergen. Hierdoor neem je dus minder ruimte in beslag, waardoor je het magazijn optimaal kunt gebruiken. Voor zo’n beetje alle goederen en spullen zijn speciale stellingen die je kunt gebruiken. De kans is dan ook groot dat jij al iemand kent die bandenstellingen of een palletstelling gebruikt.

Bandenstellingen

Zoals de naam al zegt, kun je een bandenstelling gebruiken om (auto)banden in op te slaan. Deze systemen zijn geschikt voor de automotive industrie en autogarages. Er zijn echter ook bandenstellingen voor particulieren. Dit is bijvoorbeeld een kleiner rek op wielen waar je winter- en zomerbanden in op kunt slaan. Er zijn ook verschillende groottes bandenstellingen beschikbaar. Zo heb je bandenstellingen voor een medium gewicht en voor een heavy gewicht en stellingen met extra grote vakken.

Palletstelling

Een ander handig stelling voor je magazijn is een palletstelling. Je kunt kiezen voor een nieuwe , maar je kunt ook gaan voor een palletstelling die al door iemand anders is gebruikt. Er wordt dan goed gekeken naar de veiligheid, dus wanneer je een stelling koopt die al eerder is gebruikt, is deze gewoon helemaal veilig. Met een palletstelling kun je verschillende soorten producten opslaan. Daarnaast is het ook een veilige en overzichtelijke manier van opslag. Dat komt voornamelijk door de FIFO-methode, oftewel de First In First Out methode. Hierdoor is elke pallet direct bereikbaar. Palletstellingen hebben meerdere voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld heel erg flexibel omdat ze breed inzetbaar zijn. Dat komt onder andere omdat ze beschikbaar zijn in verschillende afmetingen en je de liggers in hoogte kunt verstellen. Als de stelling toch te klein blijkt te zijn, kun je hem ook nog altijd uitbreiden.