mei 18, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Cortenstaal kopen voor in tuin

Wat hebben een vuurkorf, fontein, plantenpot en schutting met elkaar gemeen? Ze staan alle vier in de tuin en kunnen allemaal van cortenstaal worden gemaakt. Sommige mensen vinden corstenstaal kopen eng, omdat het metaal er zo roestig uitziet. Maar dat is nergens voor nodig. Cortenstaal biedt tal van mogelijkheden om jouw tuin op en moderne en gezellige manier in te richten. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder over de voordelen van cortenstaal en hoe je dit robuuste metaal in jouw tuin kunt gebruiken.  

Voordelen van cortenstaal 

Cortenstaal is bijzonder ongevoelig voor weersinvloeden en daarom bij uitstek geschikt voor objecten in de buitenruimte. Cortenstaal heeft een puristisch charme met zijn roodachtige tot donkerbruine aardetinten. Zo creëert het materiaal zowel een warme als een natuurlijke sfeer. Daarnaast roest cortenstaal onder normale omstandigheden niet meer verder. Het gaat dus jaren en zelfs decennia lang mee. Sterker nog, dankzij de langzame verwering wordt het cortentstaal juist mooier met de jaren.  

Gepersonaliseerde tuin accessoires van cortenstaal 

Of het nu gaat om bloempotten, verhoogde bedden, vuurplaten, tafels, scheidingswanden, sculpturen of zelfs fonteinen, er is veel mogelijk met cortenstaal. En alles kun je op maat laten maken. Doordat de panelen twee bij vier meter groot zijn, kan cortenstaal royaal worden toegepast zonder voegen in het eindproduct. Alles wat verder gaat dan de normale maten, kan aan elkaar worden gelast, maar qua uiterlijk heeft dit nauwelijks gevolgen. De modernste laser technologie maakt het mogelijk om cortenstaal producten te individualiseren met favoriete patronen, fijne ornamenten en belettering. 

Cortenstaal is een natuurlijk product 

Vergelijkbaar met andere natuurlijke producten als graniet en hout, is ook cortenstaal erg in trek. Het is neutraal van kleur en contrasteert mooi met andere materialen. Als er al een houten vloer op het terras of in de woonkamer is gelegd, kan dat goed worden aangevuld met elementen en objecten van cortenstaal om een eenvoudig en natuurlijk geheel te creëren. Omdat een neutrale kleur jaren mee gaat, wordt cortenstaal steeds meer gewaardeerd en gebruikt voor tijdloze architectuur.