mei 17, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

De perfecte salon voor jouw woonkamer

Een salon is een L- of U- vormige zetel voor in de woonkamer. Het biedt plaats aan ten minste twee personen, van wie ten minste één – dankzij de geïntegreerde hoek – comfortabel kan uitstrekken of liggen. De salon neemt meer ruimte in beslag dan een simpele twee- of driezitsbank, maar past perfect in een van de hoeken van een kamer. Midden in de kamer geplaatst functioneert een salon als speelse room divider. 

Salon in neutrale kleur 

Als je geen stijl kunt kiezen en je interieur graag regelmatig verandert, dan is een neutraal gestoffeerde salon precies wat je zoekt. Kijk eens rond bij Xooon zetels, dat populaire design meubel merk. Of het bankstel nou grijs, beige of lichtbruin is, het past harmonieus in elke inrichtingsstijl en kan met een paar bijpassende accessoires eenvoudig worden aangepast aan de huidige look. Met gekleurde of gedessineerde kussens en kussenslopen bijvoorbeeld. 

Modulaire salon 

Salons kunnen naar wens worden samengesteld en zijn daardoor zeer flexibel qua ruimtebehoefte. Je bent vrij om te beslissen of en hoe je de afzonderlijke elementen combineert, afhankelijk van de beschikbare ruimte en jouw persoonlijke wensen. Een salon is ook ideaal voor kleinere kamers, bijvoorbeeld door simpelweg geen gestoffeerde fauteuil te hebben of een tweezitsbank te gebruiken in plaats van een driezitsbank. 

Lederen salon 

Een bankstel van leer straalt altijd een bijzondere elegantie uit en zorgt voor een comfortabele zitervaring. Echt leer voelt meestal heel zacht en soepel aan, is ademend en – zoals alle natuurlijke producten – uniek in zijn structuur. Kunstleer is op het eerste gezicht niet per se als zodanig herkenbaar voor de leek. In vergelijking met echt leer is het makkelijker schoon te maken en dus ook iets makkelijker te onderhouden. Het is ook goedkoper dan het origineel. 

Stoffen salon 

Overtrekken gemaakt van stof zoals microfiber zijn verkrijgbaar in een grote selectie met talloze kleuren en designs. Microvezel is zeer onderhoudsvriendelijk omdat het gemakkelijk schoon te maken, robuust, vormvast en slijtvast is. Daarom zijn stoffen salons vooral populair bij gezinnen met kinderen.