april 12, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Huur een deurwaarder in om uw vorderingen te vereffenen

Het hebben van een krediet of vordering in het bedrijfsleven is heel gewoon. Het kan echter behoorlijk lastig zijn als er een probleem is met de vordering die u heeft bij uw klant. Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet met betrekking tot een vordering tussen u of uw bedrijf en uw klant, is het onvermogen van de klant om de schuld te betalen. Als dit zonder zekerheid blijft doorgaan, kan er gerechtelijke stappen worden ondernomen via de rechtbank en een deurwaarderskantoor. Met de hulp van een gerechtsdeurwaarderskantoor kunt u uw probleem oplossen zonder er verder over na te hoeven denken, vooral door de moeite te nemen om de schuld van uw klant te herinneren en te innen. Dus als u of uw bedrijf zich in een dergelijke situatie bevindt, moet u er goed aan denken om een​​incassobureau in te huren bij een gerechtsdeurwaarderskantoor.

De voordelen van het gebruik van de dienst van een gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarder is een professional die gespecialiseerd is in het innen van schulden en het confisqueren van vermogensbestanddelen van debiteuren die hun schulden niet kunnen betalen. Uiteraard kan de actie pas worden gevoerd nadat de rechtbank heeft geoordeeld dat de schuldenaar de schuld niet kan betalen. Het is dus geen onrechtmatige daad. Het in beslag nemen van activa kan echter een behoorlijk lastige activiteit zijn als het niet door een professional wordt uitgevoerd. Ten eerste omdat alleen een beëdigd gerechtsdeurwaarder de goederen van een schuldenaar legaal mag confisqueren. Dus als u geen deurwaarder bent en u komt naar de plaats van uw cliënt om zijn/haar vermogen in beslag te nemen, dan kunt u in plaats daarvan worden vervolgd, ook al heeft u de gerechtelijke procedure doorlopen en mag u het vermogen in beslag nemen. Ten tweede weet een beëdigd deurwaarder welke goederen wel en welke goederen niet kunnen worden geconfisqueerd. Ten derde kent een beëdigd gerechtsdeurwaarder de methode van een effectieve confiscatie van vermogensbestanddelen, van het selecteren van de vermogensbestanddelen tot het transport ervan.

Is het de moeite waard om een​​deurwaarder in te schakelen om uw vordering te vereffenen?

Zoals eerder vermeld, wanneer uw cliënt zijn/haar schuld niet kan betalen en u de gerechtelijke procedure heeft doorlopen om het geschil te beslechten en de rechtbank heeft besloten dat de schuldenaar zijn/haar vermogen in beslag moet nemen, dan heeft u zeker een deurwaarder nodig. Het gaat er niet om of het inhuren van een gerechtsdeurwaarder van een deurwaarderskantoor de moeite waard is of niet, maar het gaat erom of u door wilt gaan met de ontneming of niet. Wil je toch verder, dan is het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder de enige manier om de klus te klaren.