juli 18, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Laat deze dingen je niet stoppen van het nemen van een kattenluik!

Een kattenluik is erg handig voor een kat, maar voor jou als baasje zitten er misschien nog wel een aantal haken en ogen aan. Begrijpelijk natuurlijk dat je een beetje zenuwachtig wordt bij een gapend gat in je deur, maar tegenwoordig is overal aan gedacht! Hieronder staan de oplossingen voor al jouw twijfels op een rijtje gezet. Zo kan ook jij er gerust voor kiezen om een kattenluik te gebruiken. 

Andere dieren 

Een openzwaaiend luikje klinkt inderdaad als een uitnodiging voor andere katten en ongedierte om je huis binnen te komen. Tegenwoordig zijn er kattenluiken met allerlei technische snufjes om dit te voorkomen! Zo heb je een kattenluik met chip, of met infrarood sensor. Deze luikjes zullen alleen opengaan voor je eigen kat en houden zijn vriendjes buiten. Ze werken ook nog eens goed tegen tocht in het huis, omdat ze worden afgesloten op het moment dat je kat er geen gebruik van maakt.  

Inbrekers 

Een kattenluik is niet alleen fijn voor je kat om naar binnen te komen, maar ook voor inbrekers. Allereerst is het belangrijk om altijd je kattenluik zo te plaatsen dat het niet mogelijk is om bij je sloten of deurhendels te komen. Informeer ook bij online winkels als Kattenluiken.nl  naar de inbraakveiligheid van hun kattenluiken. Zo weet je zeker dat je geen extra mogelijkheden creĆ«ert voor mensen met slechte bedoelingen.  

Dat is pech, kat weg 

Als je kat zelf kan kiezen wanneer hij weggaat en thuiskomt, kan je dit eng vinden. Je weet ten slotte niet meer wanneer hij naar buiten gegaan is. Ook hiervoor is tegenwoordig een oplossing gevonden. Er zijn kattenluiken die gekoppeld kunnen worden aan een app. Deze app houdt jou via de telefoon op de hoogte wanneer je kat naar buiten of binnen gaat. Bovendien kan je het kattenluik ook op afstand vergrendelen of ontgrendelen, ideaal wanneer je op vakantie bent!