juli 18, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Nieuw project nodig? Upgrade je zolder

Als je lang thuis hebt gezeten als gevolg van de coronapandemie, heb je ongetwijfeld elk bordspel al plat gespeeld, elke puzzel kun je al blind leggen en alle klusjes die sinds 1998 op de to do list stonden, heb je ook allemaal al afgewerkt. Geen enkel deurtje piept nog, geen enkele kraan lekt nog, alle verf is mooi egaal. Kortom, het is allemaal een mooi geheel. Wat doe je dan? Je kunt buiten namelijk nog steeds niet veel doen en de hond wil echt niet voor de 8ste keer naar buiten. Na 1.5 uur achteloos doorklikken op internet, kom je dan zomaar terecht op unieke doe het zelf inspiratie. Mensen die een gameroom maken van hun zolder bijvoorbeeld, met een inklapbaar zolderluik met trap. Of een cinema ervan maken waar je je terug kunt trekken. 

Teken het uit 

Alvorens je begint met je project, is het aan te raden om dit uit te tekenen. Neem hierbij wel alle maten mee en zorg ervoor dat je alles nauwkeurig in past. Als je een traditioneel zolder dak hebt, met een puntdak, is het nog een extra punt waar je op moet letten. Je moet dan extra ruimte incalculeren voor zaken, immers kun je niet je bank tegen het dak zetten in dat geval, tenzij je in je vrije tijd ook de klokkenluider van de Notre Dame bent. 

Een trede tegelijk 

Neem een trede tegelijk als je dit project start. Niet met traplopen uiteraard, maar met het plannen.  Je kunt namelijk zomaar in alle enthousiasme een trap gaan kopen en op het moment dat de mensen van de zoldertrapshop aankloppen om alles in orde te maken, zul je raar staan te kijken als je net midden in de verf bezig bent op zolder. Laat deze daarom dan ook tot het einde, dus als laatste of als een van de laatste stappen.