juni 22, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

TIPS OM JOUW HUIS GOEDKOOP OP TE KNAPPEN

Wil je jouw huis een nieuwe uitstraling geven, maar wil je niet te veel geld kwijt. Of ben je al een eeuwigheid op zoek naar een koopwoning, maar wil het in deze huizenmarkt niet lukken? Lees dan hier hoe je goedkoop je huidige huis kunt opknappen.

Gordijnen

Door simpelweg je gordijnen te vervangen creëer je meteen een hele nieuwe look. Je gordijnen hebben namelijk veel invloed op hoe je kamer eruitziet. Gordijnen zijn er in veel verschillende soorten en transparanties. Een aantal voorbeelden zijn warme velours gordijnen, in between gordijnen en transparante vitrages. Een verkeerde keuze van gordijnen kan bijvoorbeeld je kamer veel kleiner laten lijken. Kies gordijnen van kwaliteit, zodat ze lange tijd meegaan. Hierbij geldt goedkoop is duurkoop. Wat ook helpt is om iemand langs te laten komen om je goed te laten informeren en inspireren. Zoals dit kan bij Veneta.com. Dan helpen ze gelijk bij het opmeten van alle kozijnen. Top, dus!

Verf

Met een andere kleur op de muren kan jouw huis er heel anders uitzien. Kies een kleur die past bij je meubels. Je kunt de hele kamer in één kleur verven of kiezen voor meerdere kleuren in een ruimte. Je kunt geld besparen door verf in de aanbieding te kopen en goed te berekenen hoeveel verf je nodig hebt. Dan kan je de juiste maat verfpot aanschaffen en beperk je de hoeveelheid verf die je verspild. Ook oude meubels zoals tafels kan je opknappen door op te schuren en vervolgens te verven of lakken met een doorzichtige lak. Hierdoor kan iets ouds er weer nieuw uitzien.

TegelsWist je dat je oude badkamertegels kan verven? Met speciale tegelverf kan je jouw badkamer een enorme upgrade geven. Het is belangrijk om de tegels eerst goed te ontvetten en een goede primer te gebruiken. Daarna kan je starten met verven. Verf de voegen ook mee. Het is wel een klusje en je zult meerdere lagen moeten gebruiken, maar deze oplossing scheelt je honderden tot duizenden euro’s.

Behang

Behang is een goed alternatief voor verf. Hiervoor is het belangrijk dat de muren goed glad zijn voordat je behang aanbrengt. Je kunt ook kiezen uit mooie fotobehangen. Deze kan je uitkiezen of helemaal naar jouw smaak laten maken. Let goed op de aanbiedingen. Zo kan je veel besparen met behang.

Meubels

Als je geen budget hebt voor nieuwe meubels, dan kan je deze opknappen door bijvoorbeeld de hoezen te vervangen of kussens op je bank te plaatsen. Je kunt je meubels ook laten reinigen. Daarna zien ze er weer uit als nieuw. Als je jouw meubels wilt vervangen kan je goedkoper uit zijn door te kiezen voor tweedehandse banken. Sommige mensen verkopen bijna nieuwe meubels via Marktplaats. Bijvoorbeeld als ze gaan scheiden of samenwonen worden er bijna nieuwe meubels goedkoop aangeboden. Als je het niet erg vindt dat de meubels wat ouder zijn kan je kijken bij kringloopwinkels. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die aan huis banken spiksplinternieuw komen maken, dus dan is die nieuwe-oude bank snel weer helemaal fris!