juni 21, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Tuinmeubelen tijdens de winter

Binnenkort doet de winter weer zijn intrede en verandert jouw tuin in een winter wonderland. Wat doe je dan met jouw tafel in de tuin? Laat je jouw tafel in de tuin staan, ruim je jouw tafel in de tuin op of dek je je tafel in de tuin af? In deze blog lees je wat je het beste met je tuinmeubelen kunt doen in de winter. 

Tafel in de tuin afdekken of niet? 

De tuinmeubelen van Gerrits Tuinmeubelen kunnen het gehele jaar buiten blijven staan. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan raden we je wel aan om de tuinmeubelen op te bergen. Op deze manier verleng je de levensduur van jouw tuinmeubelen. Bij Gerrits Tuinmeubelen verkopen we geen afdekhoezen voor tuinsets of loungesets, omdat we van mening zijn dat dit meer problemen geeft dan voorkomt. Wanneer je je tafel in de tuin afdekt met een afdekhoes, ‘verstik’ je het materiaal. Hierdoor krijg je vaak rare vlekken en schimmelvorming die je niet meer van jouw tafel in de tuin kunt verwijderen. Laat jouw tafel in de tuin daarom gewoon onafgedekt buiten staan. 

Wat doet vorst met verschillende soorten tuinmeubelen?

Aluminium: Heb je tuinstoelen van aluminium, dan is het erg belangrijk om in de winterperiode te controleren dat er geen water in de buizen van het frame blijft staan. Er kan namelijk condens ontstaan in de holle buizen van het frame. Wanneer het vervolgens gaat vriezen, zet het water uit en kan het ervoor zorgen dat de buizen gaan scheuren. Zet daarom in de winterperiode altijd jouw tuinstoelen van aluminium schuin tegen de tafel in de tuin aan, zodat het water eruit kan lopen.

Teakhout: Teakhout is een natuurproduct en ‘leeft’. Hierdoor krimpt het hout bij kou en vorst en zet het uit bij warmte. Hier kan je helaas niets aan doen, dit is een natuurlijke reactie van het hout en heeft geen invloed op de kwaliteit van jouw tafel in de tuin. Scheurtjes die in de winter ontstaan, kunnen in de zomer weer verdwijnen. 

Kunststof: Je kunt je kunststof tafel in de tuin prima onafgedekt buiten laten staan. Zorg er wel voor dat je de tuinstoelen schuin tegen de tafel in de tuin aanzet, zodat het regenwater er eenvoudig af kan stromen. Veeg af en toe even de bladeren van de tafel in de tuin om te voorkomen dat schimmels hun kans grijpen en jouw tuintafel aantasten.

Wicker: Tuinmeubelen van wicker zijn in de winter wel iets gevoeliger. Wanneer het gaat vriezen, wordt het vlechtdraad hard en kan het knappen wanneer je erop gaat zitten. Bij lage temperaturen of vorst, is het dan ook af te raden om de tuinstoelen te gebruiken. Mocht je je tuinstoelen binnenshuis nodig hebben voor extra ruimte, laat ze dan eerst acclimatiseren aan de binnentemperatuur voordat je er op gaat zitten. 

Gerrits Tuinmeubelen helpt jou de winter door

Wil jij graag wat meer informatie of heb je zin om alvast inspiratie op te doen voor komend seizoen? Kom gezellig langs bij Gerrits Tuinmeubelen. De medewerkers van Gerrits Tuinmeubelen helpen je graag verder onder het genot van een kopje koffie of thee.