juli 18, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Wat heb je nodig voor een leuke mountainbiketocht?

Als eerst heb je natuurlijk een goede mountainbike nodig. Deze kun je bij de fietsenwinkel kopen of tweedehands, bijvoorbeeld via Marktplaats. Tegenwoordig zijn er op Facebook ook speciale verkoopgroepen voor dergelijke producten. Daarnaast is belangrijk om een goede fietshelm aan te schaffen. Deze moet goed aansluiten, dus je kunt dit het best bij een fietsenwinkel kopen. Dan kunnen zij je adviseren welke helm het beste aansluit bij jou. Een fietsbroek is ook geen overbodige luxe. Een fietsbroek is naadloos en voorgevormd, dit voorkomt zadelpijn.

Fietscomputer

Er zijn in Nederland heel veel leuke fietsroutes te rijden met de mountainbike. Je kunt hiervoor een fietscomputer aanschaffen. Met zo’n fietscomputer kun je routes ontdekken en je prestaties bijhouden. Je meet hiermee je snelheid, afstand en hoelang je erover hebt gedaan. Zo kun je je prestaties elke keer te verbeteren. Dankzij de GPS functie, kun je zien waar je allemaal bent geweest. Wat ook leuk is; je kunt je fietscomputer aansluiten op een app, genaamd Strava. Hierop kun jij de fietstochten van bekenden zien, zo motiveren jullie elkaar om steeds mooiere tochten te maken.

Veiligheid

Je kunt natuurlijk ongelukken krijgen tijdens zo’n tocht op de moutainbike. Zorg ervoor dat je altijd een rugtas bij je hebt met wat spullen, zoals een verbanddoos. Je kunt lelijk vallen, bijvoorbeeld over takken die uit de grond komen. Het is daarom ook fijn om bescherming te dragen, zoals een fietshelm en goede handschoenen. Er zijn ook trappers waar je speciale fietsschoenen op kunt klikken. Dit heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je hierdoor sneller kan fietsen. Echter, het nadeel is dat als je valt, je jezelf niet kunt opvangen. Hierdoor kun je erg lelijk vallen.

Samen fietsen

Het is leuk om er samen met vrienden op uit te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld met de auto naar leuke plekken rijden, om daar met de fiets de mountainbikeroute te fietsen. Je hebt dan wel een fietsendrager nodig.