juni 22, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Wat is Royal Jelly precies?

Koninginnegelei, bijenmelk oftewel Royal Jelly… Misschien heb je er wel eens van gehoord. Royal Jelly wordt gemaakt door werkbijen en ziet er wit uit. De koninginnegelei is bekend omdat het supergezond is. Dit komt omdat er in het koningennegelei veel aminozuren, proteïne en vitaminen zitten. Alle bijen krijgen ook in de eerste dagen na hun geboorte de bijenmelk om goed aan te sterken. De larven krijgen dit speciale voedsel alleen de eerste drie dagen van hun leven. Daarentegen krijgt de koningin heel haar leven dit gezonde gelei. Daar komt natuurlijk ook de naam ‘Royal Jelly’ vandaan…  

Hoe wordt Royal Jelly gemaakt? 

De Royal Jelly kan je kopen bij een honingwinkel.nl, maar daarvoor moeten de bijen eerst deze gelei maken. Dit is een bijzonder proces. De Royal Jelly wordt namelijk gemaakt door de honingbijen. Deze bijen secreten het speciale stofje uit de klieren. Om deze gelei te produceren moeten de bijen wel nectar en pollen eten. Andere bijen halen deze naar de korf. Door al het nectar en de pollen die de bijen gegeten hebben zit er dus veel proteïne in de gelei. De werkbijen zorgen vervolgens dat de larve gevoed worden met de Royal Jelly.  

Is Royal Jelly gezond? 

Royal Jelly kan je dus ook zelf nemen. Voor de mensen heeft het ook zeker positieve effecten op de gezondheid. Dit komt door de aminozuren, proteïne en vitaminen die in de Royal Jelly zitten. Er zijn verschillende dingen die je kan bereiken door het nemen van Royal Jelly. Zo kan je een gezondere huid krijgen, een verlaging van de bloeddruk bereiken en zelfs minder stresshormonen aanmaken door het nemen van Royal Jelly. Je kan het nemen in capsules, maar je kan het ook aanbrengen op je huid of gewoon een theelepel nemen. Het is dus niet alleen voor de bijen goed maar ook voor je eigen immuunsysteem.