juni 22, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Welke motorkleding is essentieel?

Motorrijden kan je niet doen zonder goede motorkleding. Daarmee zorg je voor de juiste mate van bescherming als je op pa gaat. De kleding is dik en van stevige materialen. Hoewel alleen de helm echt verplicht is in Nederland, is het dus wel ook aan te raden om andere soorten kleding aan te schaffen. Op deze plek leer je welke kledingstukken essentieel zijn.

Kwetsbare lichaamsdelen goed beschermen

Motorkleding is in de eerste plaats bedoeld om je goed te beschermen. Daarom is het ook zaak om de meest kwetsbare lichaamsdelen goed te beschermen. In de collectie van Goedhart Motoren zijn bijvoorbeeld handschoenen in alle maten te vinden. De hoge snelheden zorgen voor veel kou en dat maakt de motor moeilijker bestuurbaar wanneer je de handen niet goed beschermt. Bovendien komen ze ook goed van pas wanneer het bijvoorbeeld regent. Maar zelfs wanneer de zon schijnt is het slim om ze te dragen.

Jas en broek aanschaffen

Het is altijd slim om ook een specifieke jas en broek aan te schaffen. De jas beschermt je enerzijds tegen kou en regen. Aan de andere kant sluit deze ook nauw. Daardoor zal je minder wind vangen en zal je met meer comfort op de motor zitten. Dit is eigenlijk ook precies de reden om een goede motorbroek aan te schaffen.

Kiezen voor een compleet pak

Een andere goede optie die je hebt, is om direct een compleet pak te kopen. Daarmee ben je natuurlijk wel in één keer klaar. Je bent zeker van goede bescherming van het hele lichaam. Zowel tegen de weersomstandigheden als tegen een eventuele val die je meemaakt. Al wil je dat natuurlijk wel altijd het liefst voorkomen. Een ander voordeel van de keuze voor een compleet pak is dat je ook direct een complete passende outfit hebt. Het ziet er dus ook gewoon goed uit. Ook dat is een reden om toch direct voor een pak te gaan.