mei 18, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Het nut van een kettingzaag

Als u hobby’s hebt zoals houtbewerking is een kettingzaag iets wat in uw collectie zou moeten zitten. Ze hebben vele doeleinden, maar met de kettingzagen is er voor elk type houtbewerker wat wils. 

Elektrisch gereedschap is de grootste vreugde 

Zet wat praktisch gereedschap op je bank. Kies er een uit om de kettingzaag van De Tuinmachineshop voor tegebruiken. Ga niet te dicht bij de messen staan. Het is altijd een goed idee om zo praktisch mogelijk te zijn met je stukken. Maak ze iets dat nuttig zou zijn, als je iets in elkaar zou zetten. Maar, breng ook altijd je verbeelding mee. 

Ik heb een algemeen plan gemaakt van deze houtstapel. Ik begon met het maken van een paar kopjes voor mijn houtbewerkers salontafel. Het is best leuk geworden. Tijd stoppen in houtbewerkingsprojecten geeft me altijd nieuwe energie. Er is niets beter dan twee van je favoriete hobby’s samen te brengen. Bouw iets waar je je nooit mee zult vervelen. 

Ik maak niet al te vaak lampen. Het is een van de dingen die deze hobby zo mooi maakt. Het maakt het houtwerk dat ik doe, specialer. Dus het is altijd de moeite waard om er wat dingen voor te maken. Dus als je iets nieuws wilt leren, een lamp wilt maken, neem dan wat spullen mee naar je houtbewerking bank, neem je kettingzaag mee, het is het meest veelzijdige stuk houtbewerkingsgereedschap dat je kunt vinden. 

Ken je hout, dan kent het hout jou 

Pak een stuk grenen of eiken hout. Het is goed om dit ding ook met elektrisch gereedschap te bouwen. Gebruik wat van je andere gereedschap om het hout te hakken. Neem je motorzaag, start het blad. Zet het op de boomstam. Start de motor. Start de kettingzaag. Ga dan op de rand staan. Gebruik de zaag om het hout aan te voelen. Als je subtiel maar met kracht de kettingzaag gebruikt dan leidt jij de kettingzaag, en niet andersom. Hierdoor kan je het hout beter gaan begrijpen en het bewerken op de manier zoals je van plan was.