april 12, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Het perfecte wijnrek voor rode wijn

Temperatuur, vochtigheid en licht spelen een belangrijke rol om rode wijn goed te laten rijpen. Wijnen moeten op een veilige plaats worden bewaard als ze voor langere tijd moeten worden bewaard. Wil je je wijn veilig bewaren, dan is een wijnrek de beste keuze.  

De keuze van een goed wijnrek 

Bij het kiezen van een wijnrek moet er rekening mee worden gehouden dat het rek de droge rode wijn op de juiste manier moet bewaren. Een andere belangrijke beslissing die je moet nemen, is de grootte van het rek. Gaat het slechts om een paar flessen of om honderden flessen?  

Verticale wijnrekken of horizontale wijnrekken? 

Horizontale wijnrekken zijn de beste van alle beschikbare keuzes. Verticale wijnrekken zijn geen goede optie voor het bewaren van wijn. In verticale rekken zal de kurk uitdrogen en uiteindelijk krimpen, waardoor er lucht in contact komt met de wijn en je wijn vervolgens zal bederven. Verticale rekken zijn handig voor korte termijnopslag van wijnen die bedoeld zijn om jong te worden geconsumeerd. 

Voordelen van een horizontaal wijnrek 

Horizontale rekken laten de kurk droog of zetten sedimenten af ​​in de buurt van de kurk. Horizontale rekken zijn het beste, omdat de kurk vochtig blijft en opzwelt, waardoor je wijn niet contact komt met de lucht. Het is ook kostenbesparend, het ontwerp is eenvoudig en er kunnen gemakkelijk meer rekken worden toegevoegd. 

Materiaal van het wijnrek 

Wijnrekken kunnen van metaal of hout zijn, op de grond worden geplaatst of aan het plafond worden gehangen. Houten wijnrekken hebben het voordeel dat ze extra opbergruimte toevoegen als je ze aan je wijncollectie toevoegt. Houten rekken zijn meestal gemaakt van esdoorn, ceder en mahonie die sterk, hard en visueel aantrekkelijk zijn.  

Diverse maten 

Wijnrekken zijn er in verschillende maten. Van kleine wijnrekken die een of twee flessen kunnen bevatten tot die voor duizenden. Kleine of middelgrote rekken werken prima voor uw thuiscollectie, terwijl voor commerciële doeleinden grote rekken nodig zijn.