juli 18, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Hoe kies ik een draagzak?

Wanneer je in verwachting bent krijg je veel informatie over je heen, waaronder een lijst met spullen die je nodig hebt. Op die lijst staan een paar belangrijke spullen die je zeker niet mag vergeten maar er staan ook spullen op die geen prioriteit hebben. Zo mag je zelf beslissen of je wel of geen draagzak gaat aanschaffen. Een draagzak heeft zeker zo zijn voordelen. Je kan je kindje dragen terwijl je je handen nog steeds vrij hebt, Het is goed voor de houding van de baby en de band tussen ouder en kind en je hoeft niet altijd een kinderwagen overal mee naar toe te nemen. Als je er een kiest is het wel belangrijk dat deze goed is voor zowel jezelf als voor je baby.

Wanneer wil je jouw baby dragen?

Draagzakken hebben verschillende soorten maten. Hierdoor kan het zijn dat je jouw baby gelijk al vanaf de geboorte kan dragen maar het kan ook zijn dat je jouw baby pas kan dragen als het een bepaald gewicht heeft behaald. DIt heeft allemaal te maken met de veiligheid. De meeste draagzakken zijn verstelbaar waardoor je ze kan dragen vanaf geboorte tot 20 kg, bijvoorbeeld bij de Tula free to grow. Hier moet alleen wel goed naar gekeken worden.

Waar op letten

Als je een draagzak gaat aanschaffen moet je kijken of de draagzak helemaal verstelbaar is. Een draagzak moet namelijk goed passend zijn aan je baby. Daarbij moet je ook rekening houden met wie de baby voornamelijk gaat dragen. Als dit meerdere personen zullen zijn moet je voor een draagzak kiezen die gemakkelijk verstelbaar is voor de persoon. Let ook op de houding waarmee je jouw kindje wilt dragen. Bij draagzakken is dit vaak borst of rug maar zit er ook nog verschil in buikdrager en heupdrager.