juni 21, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Hoe krijg je een gelukkig huisdier? 

Als je een kat in huis neemt, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat het dier het bij jou goed heeft. Dat doe je met goede voeding, een zacht mandje om in te slapen en de mogelijkheid om door het kattenluik naar buiten te gaan om de tuin te verkennen. Katten zijn graag buiten, en dan het liefst als het gaat schemeren om achter vliegjes en andere insecten aan te jagen, of een muisje te vangen in de tuin. Als je niet steeds de portier wilt spelen dan is zo’n luikje reuze handig. 

Zorg dat je kat gezond blijft 

Veel baasjes gaan jaarlijks met hun kat naar de dierenarts voor de vaccinatie. Dat is heel verstandig. Niet alleen krijgt de kat zijn noodzakelijke prik, de dokter kijkt hem ook na om te controleren of zijn gezondheid nog in orde is. Sommige zaken zie je als eigenaar niet snel, zoals bijvoorbeeld problemen met het gebit. Door tijdig iets te doen aan een sluimerend probleem zal je kat langer gezond blijven. 

Geef je kat gezonde voeding 

Het is belangrijk dat je je kat gezonde voeding geeft. Brokjes met een hoog percentage aan vis of vlees zijn een goede keuze. Maar veel katten houden ook erg van rauw vlees of natvoer. Je dierenarts kan je adviseren welke voeding voor jouw kat de beste keuze is. Als je kat een aandoening heeft dan kan het nodig zijn om hem aangepaste voeding te geven.  

Zorg voor een veilige omgeving 

De veiligheid van je kat moet altijd op nummer 1 staan. Daarom is los buiten laten lopen geen goed idee. Je kat kan worden aangereden door een auto, hij kan vergiftigd worden of gewond raken tijdens een gevecht met een andere kat of andere dieren. Ook kan je kat worden meegenomen. Wil je je kat een lang en gelukkig leven geven? Laat hem dan niet vrij buiten maar beperk zijn jachtterrein tot je huis, tuin of balkon.