juni 22, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Op verschillende manieren gitaar leren spelen

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen, de gitaar is bekend over de hele wereld. De gitaar wordt wereldwijd gespeeld. De gitaar wordt ook op verschillende plekken gespeeld, bijvoorbeeld bij een concert, een kampvuur of gewoon thuis. Het maakt niet uit van welke muziekstijl je houd, op een gitaar kan jij het allemaal spelen. Gebruik een elektrische gitaar om je favoriete rocknummers te spelen, of pak de akoestische gitaar erbij om even wat rustige nummers te spelen. Veel mensen hebben een ambitie om gitaar te kunnen spelen. Heb jij deze ambitie ook? Lees dan dit blogartikel en kom meer te weten over de verschillende manieren waarop jij kan beginnen met gitaarspelen.

Leer op verschillende manieren

Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren om gitaar te kunnen leren spelen. De eerste is het volgen van gitaarles. Bij een gitaarles ontvang je begeleiding tijdens het leerproces. Een tweede optie is het bekijken van YouTube video’s. Er zijn miljoenen video’s die uitleggen hoe jij gitaar kan spelen. Deze video’s kun je in je eigen tempo kijken, zodat het niet te snel gaat. Zet de video even op pauze wanneer je het even niet meer volgt. Hierdoor heb jij even de tijd om bijvoorbeeld bepaalde akkoorden op te zoeken.

Het beginnen met gitaarspelen kan een erg stroef proces zijn. In het begin ontvang je erg veel informatie en je leert heel veel. Kies voor een goedkopere gitaar wanneer je niet zeker weet als je gitaar wil blijven spelen, maar het alleen wil proberen. Elke gitaar heeft verschillende varianten, er zit verschil in het type hout, aantal snaren of de grootte. Voor de productie van akoestische gitaren is er bijvoorbeeld esdoorn, vuren of mahonie hout gebruikt. Als begin gitaar is een akoestische gitaar een hele goede keuze. Een ukelele is een hele handige gitaar voor als je op reis gaat. 

Het aanbod

De zoektocht naar de juiste gitaar kan lastig zijn, omdat er zoveel keuze is. Daarom is het belangrijk om goed te bedenken welke soort muziek je wil gaan spelen. Kies voor een akoestische gitaar als je wat meer van rustige nummers en nummers met een zachte houdt. De elektrische gitaar is meer wat voor jou wanneer je houd van rock muziek of andere snellere nummers. Het aanbod is reuze, dus bedenk goed welke gitaar jij wilt. 
Voor de aanschaf van gitaren raden wij MaxiAxi aan. MaxiAxi heeft niet alleen gitaren, maar ook andere muziekinstrumenten en andere consumentenelektronica. De specialisten van MaxiAxi helpen met plezier bij het uitzoeken van je eerste gitaar.