juli 18, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Vijf tips over kleding die je moet meenemen op reis

Als je voor het eerst voor langere tijd op reis gaat, is het misschien lastig om te bepalen wat je mee moet nemen op je reis qua kleding. Je wilt namelijk optimaal kunnen genieten en niet belemmerd worden door verkeerde kleding. Zeker in een warm klimaat, maar eigenlijk ook in een heel koud klimaat, kan kleding je reis maken of breken. Het is belangrijk dat je je kleding zorgvuldig uitkiest want je kan maar een beperkte hoeveelheid meenemen in je rugzak, reistas of koffer. Lees snel verder en ontdek welke kleding jij mee moet nemen op je reis.

Laagjes

Een laagjessysteem is ideaal op reis. Zo ben je voorbereid op meerdere weersomstandigheden. Ga bijvoorbeeld voor hemden, t-shirts en longsleeves als onderlaag. Neem daarbij een of twee truien mee voor een tweede laag. Tot slot is een regenjack of een andere jas je laatste laag. Als je naar een bestemming met een warm klimaat gaat heb je waarschijnlijk veel van laag één nodig en minder van laag twee en drie. Als je naar een koudere bestemming gaat zul je meer mee moeten nemen van laag twee en drie.

Capsule wardrobe

Een capsule wardrobe is een garderobe die bestaat uit een beperkt aantal items, maar die allemaal met elkaar te combineren zijn. Hierdoor hoef je niet allemaal verschillende setjes te maken, maar ben je op reis vrij om verschillende kledingstukken met elkaar te combineren. Belangrijk is hierbij dat een groot gedeelte van de items die je meeneemt neutrale kleuren hebben. Zwart, wit, beige en spijkerstof zijn bijvoorbeeld makkelijk te combineren met items die meer kleur en prints bevatten. Ideaal voor op reis, maar ook voor in het dagelijkse leven.

Hoofdbedekking

Ga je naar een warme bestemming met veel zon? Dan is bescherming van je hoofd natuurlijk heel erg belangrijk. Een zonnesteek loop je heel gemakkelijk op, maar is ook gemakkelijk te voorkomen door middel van een hoed of een pet. Niet vergeten dus!

Kleding inpakken

Wanneer je de kleding die je mee wilt nemen hebt uitgezocht is het tijd om te gaan inpakken. Organisatie is hierbij essentieel Wanneer je reistas goed georganiseerd is ingepakt vind je tijdens je reis gemakkelijk dingen terugvinden in je tas. Zeker wanneer je tijdelijk uit je reistas leeft, is het noodzakelijk dat alles een vast plekje heeft. Een handige tip om alles te organiseren zijn packing cubes. Je pakt dan per kledingcategorie een cube erbij en zo zorg je er voordat je tas goed georganiseerd blijft. Zorg ervoor dat je spullen die je gedurende de dag regelmatig nodig hebt handig voor het grijpen hebt liggen, zodat je niet alle cubes uit je tas hoeft te halen.