april 12, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Wat kan je doen in de tuin met je kinderen

Niet iedereen gaat op vakantie en als je een tuin hebt maakt dat helemaal niks uit. Je hebt ook hele leuke uitjes in Nederland die je kan doen. Om je kinderen toch te vermaken, is het hebben van een tuin, vooral in de zomer erg handig en leuk. Het hoeft niet per se groot te zijn, maar er moet wel genoeg ruimte zijn om er in te kunnen bewegen. Kinderen houden er namelijk van om hun energie kwijt te raken en over het algemeen spelen kinderen elk jaar minder buiten. De tv, laptop en telefoon is nu allemaal veel belangrijker maar niet per se goed. Hier zijn een paar leuke idee├źn die je met je kinderen in de tuin kan doen.

Watergevecht

Vooral als het een warme dag is en je wel wat afkoeling kan gebruiken is een watergevecht het juiste spelletje. Trek je zwemkleding aan, vul de waterballonnen en eventueel waterpistolen. Het ligt er natuurlijk aan met hoeveel personen je bent maar je kan er voor kiezen om teams te maken of gewoon om individueel te spelen. Als je liever niet wilt dat je tuin heel nat wordt is het misschien mogelijk om dit in een parkje in de buurt te doen. Meer ruimte en misschien nog wat kinderen die mee willen doen.

Touwtje springen

Wie heeft het als kind eigenlijk niet gedaan, touwtje springen. Koop een groot touw en maak het eventueel aan een kant vast aan de schutting en aan de andere kant zwiept iemand het touw. Touwtje springen op deze manier is namelijk leuker dan individueel. Je kan er een spel van maken door ze bijvoorbeeld een beker water vast te laten houden. Wie uiteindelijk het meeste water nog in zijn beker heeft zitten, heeft gewonnen.

Balspel met waterfles

Je vult een paar flessen met water en ieder moet voor zijn eigen flessen gaan staan. Daarna is het eigenlijk hetzelfde als voetbal. Je moet er alleen voor zorgen dat er zo min mogelijk water uit je fles gaat.