juni 22, 2024

Mannen Sfeer

Het juiste platform voor mannen

Wat werkt beter? Hardlopen of Fietsen

In je vrije tijd zul je soms veel willen rusten en een film kijken met een schaaltje Dorito’s na de lange dagen te hebben gemaakt. Maar natuurlijk weet je zelf ook dat het niet gaat helpen bij het verbeter van je gezondheid. Je zoekt een uitweg om jouw lichaam fit te houden en beter uit te zien. Je hoeft geen bodybuilder te worden om fit te worden. Er zijn makkelijkere manieren om te werken aan jouw spieren. 

Hardlopen en fietsen zijn daar twee van. Beide kunnen jou mentaal en lichamelijk gezonder maken zonder er veel voor te hoeven doen! Maak je klaar en pak jouw sportkleren. 

Voordelen van fietsen 

Fietsen helpt bij het versterken van meerdere spieren. Door jouw benen te trainen help je jouw lichaam bij het aanmaken van meer testosteron. Omdat de benen veel spieren bevatten kunnen ze ook het meest testosteron aanmaken, waardoor de spieren beter kunnen groeien. Testosteron helpt niet alleen bij het versterken van de spieren, maar ook bij het je metabolisme. Metabolisme is het vermogen om voedingsstoffen sneller om te zetten. Hierdoor zul je makkelijker kunnen afvallen wanneer dit nodig is. Zowel vrouwen als heren fietskledij is er op het internet beschikbaar. Deze kan je vinden bij specialisten als Fashion For Cycling.  

Voordelen van hardlopen 

Wat kan een beetje heen en weer rennen voor mij doen? Hoe wordt ik hier fit door? Sommige mensen vinden hardlopen stom en zeggen dat het het zogenaamd voor “homo’s” is. Het is natuurlijk onzin wanneer iemand jou vertelt wat goed is en niet goed wanneer ze zelf geen kennis of ervaring hebben. Dit zijn vaak oordelen van anderen die zij overnemen. Net als bij het fietsen komt testosteron vrij, maar bij hardlopen is het net anders. Tijdens het hardlopen zorg je voor kleine botbreuken, waardoor je de botten in je benen sterker worden na een lange tijd hard te lopen. Mentaal wordt je ook stabieler en krijg je een betere conditie.